Rehberlik servisinde uygulanan akran zorbalığına yönelik psikoeğitim programımız.

15.03.2024 55

PROGRAMIN GENEL AMAÇLARI

1- Öğrencilerin, akran zorbalığı kavramını tanımlamalarını sağlamak.

2- Öğrencilerin, akran zorbalığı olan ve olmayan davranışları ayırt edebilmelerini sağlamak.

3- Öğrencilerin, bir akran zorbalığı durumunda karşılaşılabilecek üç farklı rolün farkına varmalarını sağlamak.

4- Öğrencilerin, akran zorbalığına maruz kalan bir öğrenci ile empati kurabilmelerini sağlamak.

5- Öğrencilerin, akran zorbalığında izleyici ile empati kurabilmelerini sağlamak.

6- Akran zorbalığına maruz kalan öğrencilerin, zorbalık ile nasıl baş edebileceğini öğrenmelerini sağlamak.

7- Akran zorbalığına tanık olan izleyicilerin, zorba davranışa maruz kalan öğrenciye nasıl yardım edebileceklerini öğrenmelerini sağlamak.

8- Akran zorbalığı davranışı gösteren öğrencilerin, yapması gereken zorbalık içermeyen davranışların farkına varmalarını sağlamak.15-03-202415-03-202415-03-2024