ŞEHİT FATİH MEHMETHAN İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz, ilimizin Ümraniye ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Ordu Caddesinde yer almaktadır. Kuruluşu 1978 yılında Ercan İlkokulu olan okulumuz 2018 yılında Afrin'de şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimiz Fatih Mehmethan'ın ismini almıştır.

17.05.2020 804

Okulumuz, ilimizin Ümraniye ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Ordu Caddesinde yer almaktadır. Kuruluşu 1978 yılında Ercan İlkokulu olarak, 5 derslikten oluşan küçük bir hizmet binası olarak temelleri atılmıştır. Daha sonra binanın küçük olması ve ihtiyaçlara cevap vermemesi üzerine 1988 yılında, Ümran Boru Fabrikası sahibi Orhan YAVUZ tarafından babasının adına Ahmet Yavuz İlkokulu olarak 16 derslikten oluşan yeni binasına kavuşmuştur. 1997 yılında çıkarılan 8 yıllık kesintisiz eğitim çerçevesinde okulumuz Ahmet Yavuz İlköğretim Okulu olarak hizmetine devam etmiştir. Çevre imkanları nedeniyle mevcut öğrenci sayısına yetersiz olması  ve 16 derslikten oluşan ek bina 1999/2000 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir. 2010  Kasım ayında İSMEP projesi kapsamında okulumuz ana binası deprem güçlendirmesi kapsamında tadilata alınmıştır. Okulumuz bina ve bahçesi itibarıyla toplam 5 dönüm arsaya sahiptir. 11/04/2012 tarihli ve 28261sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 30/03/2012 tarihli  ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile bazı kurumlarda değişiklik yapılması sonucunda  zorunlu eğitim süresi 8 yıldan 12 yıla çıkarılmıştır.Bu kanun değişikliği sonucunda eski binamız Ahmet Yavuz Ortaokulu olarak hizmet vermeye devam ederken ek bina olarak kullanılan binamızda Ahmet Yavuz İlkokulu olarak hizmet vermeye devam etmektedir. 2018 yılında Afrin'de şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimiz Fatih Mehmethan'ın ismini almıştır.